Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Σύστημα Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Supply Chain Management - SCM)



Τα συστήματα SCM χρησιμοποιούνται για διαχείριση των αποθεμάτων (stock control), για καταχώρηση παραγγελιών (order entry), διανομή (delivery), καθώς και για τιμολόγηση.
Με τη διασύνδεση ενός συστήματος SCM με το ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησης, αυτόματα όλες οι παραγγελίες που
καταχωρούνται στο σύστημα, προστίθενται και στο υποσύστημα καταχώρησης παραγγελιών και ως εκ τούτου ενημερώνεται το υποσύστημα διαχείρισης των αποθεμάτων. Έτσι, η επιχείρηση είναι ανά πάσα στιγμή ενημερωμένη για τις ποσότητες των προϊόντων της. Με το υποσύστημα διαχείρισης των αποθεμάτων επιτυγχάνεται, επίσης, η δέσμευση της ποσότητας των προϊόντων που καταχωρούνται σε μια παραγγελία μέσω του υποσυστήματος καταχώρησης παραγγελιών.
Επιπρόσθετα, σε περίπτωση που η ποσότητα των αποθεμάτων είναι μικρότερη από την ποσότητα που καθορίζεται σε μια νέα
παραγγελία, τα συστήματα SCM προσφέρουν τη δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης του υποσυστήματος καταχώρησης
παραγγελιών στους προμηθευτές και ενημέρωσης του χρήστη του ηλεκτρονικού καταστήματος για την προβλεπόμενη ημερομηνία που θα υπάρχουν αποθέματα στην αποθήκη.
Με το λογισμικό SCM θα πρέπει να επιτυγχάνεται επίσης, η διαχείριση της διανομής των προϊόντων. Συγκεκριμένα, μέσω του
υποσυστήματος καταχώρησης παραγγελιών, ο πελάτης του ηλεκτρονικού καταστήματος θα πρέπει να μπορεί να ενημερώνεται για την προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσης, καθώς και για την κατάσταση της παραγγελίας του (δηλαδή, αν η παραγγελία βρίσκεται στην αποθήκη, αν έχει ξεκινήσει η διαδικασία παράδοσης, κ.ο.κ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου