Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Η «Χαμένη Συνέντευξη» του Στ.Τζομπς, θησαυρός για τις αμερικανικές αίθουσες


Σε θησαυρό μετατράπηκε μια βιντεοκασέτα VHS στο γκαράζ βρετανού σκηνοθέτη, ο οποίος το 1995 είχε καταγράψει τη συνέντευξη του Στηβ Τζομπς, αμέσως μετά την αποπομπή του ιστορικού στελέχους από την Apple.

Αυτή η συνέντευξη είχε χαθεί, σύμφωνα με τον συγγραφέα και παραγωγό, ώσπου ο θάνατος του συνιδρυτή της Apple έστρεψε τα βλέμματα στα... γκαράζ.

Η "Lost Interview", διάρκειας 70 λεπτών θα προβληθεί στους κινηματογράφους σε 19 πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών στις 16 και 17 Νοεμβρίου και στo Πάλο Αλτο, όπου ζούσε ο Τζομπς, θα προβάλλεται έως τις 22 Νοεμβρίου.

Ο συγγραφέας και παραγωγός Robert Cringely είχε πάρει τη συνέντευξη για την εντάξει σε μια σειρά με τίτλο "Triumph of the Nerds: The Rise of Accidental Empires," όπου συγκεντρώνονταν ιστορίες από την άνοδο της αγοράς των προσωπικών υπολογιστών και την επέκταση της περίφημης Κοιλάδας του Πυριτίου. Ωστόσο, από τη συνέντευξη αυτή μόνο 10 λεπτά προβλήθηκαν στη σειρά και η υπόλοιπη μια ώρα, «χάθηκε». Ο σκηνοθέτης Paul Sen είχε τηρήσει αντίγραφο σε βιντεοκασέτα (το μέσο της εποχής).

Στην συνέντευξη, ο Τζομπς εμφανίζεται απογοητευμένος από τα όσα συνέβαιναν εκείνη την εποχή στην Apple, ομολογεί το λάθος του να προσλάβει τον Σκάλι, τον άνθρωπο που τελικά μεθόδευσε την έξοδό του από την Apple και, κυρίως, κάνει λόγο για τα «άθλια» προϊόντα που έφτιαχνε τότε η Αpple.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου